Tuesday, December 6, 2011

Makuuhuonetta sisustamassa

Makuuhuone on yleensä huvilassa se kaikkein rauhallisin paikka, jossa on voitava tuntea olonsa levolliseksi. Tämä tulee ottaa huomioon myös makuuhuonetta sisustettaessa -- makuuhuoneesta kannattaa aina pyrkiä tekemään mahdollisimman simppeli ja yksinkertainen, mutta mieltä rauhoittava. Hyvä sisustusliike on aina oiva lähde uusille sisustusideoille!

Rauhoittava värimaailma

Makuuhuone kannattaa aina sisustaa mahdollisimman rauhoittavilla ja neutraaleilla väreillä. Esimerkiksi beige ja luonnonläheiset värit ovat loistavia vaihtoehtoja. Pariskunnan makuuhuoneesta voi taas suunnitella romanttisen käyttämällä erilaisia korostusvärejä, kuten punainen tai violetti. Näillä luodaan romanttista tunnelmaa.

Valon valitseminen

Kynttilät ovat yleensä makuuhuoneessa parempi vaihtoehto kuin erittäin kirkkaat lamput. Himmeämmät valaisimet myös toimivat yleensä näissä tiloissa paremmin. Ison kattovalon lisäksi kannattaa pitää makuuhuoneessa jonkinlaista yövaloa tai muuta pienempää valaistusta. Pienemmät valaisimet helpottavat lukemisessa ja rauhoittumisessa ennen varsinaista nukkumaan menoa.

Mikäli makuuhuoneessa on ikkuna, kannattaa hankkia mahdollisimman vähän valoa läpi päästävät pimennysverhot. Aamut alkavat toisinaan Suomessa turhankin aikaisin, ja välillä liian myöhään. Valon määrän lisääntyessä myös uni yleensä kärsii. Myös ilmanvaihdosta kannattaa huolehtia -- makuuhuoneessa ihanteellinen lämpötila on melko alhainen. Raikas ilma on aina hyväksi makuuhuoneessa. Huomioithan kuitenkin, että vetoa tulee välttää.

Elektroniikkaa vai unta?

Tieteellisillä testeillä on pystytty todistamaan, että mitä vähemmän elektroniikkaa makuuhuoneessa on, sen paremmin henkilö todennäköisesti nukkuu. Makuuhuoneen sisustukseen ei voi siis ensimmäiseksi ajatella televisioita tai tietokoneita. Muutoinkin makuuhuone kannattaa pyhittää pitkälti ainoastaan nukkumista varten. Se luo oman rauhansa ja tunnelmansa huoneeseen.

Kelloja kannattaa olla herätyskellon lisäksi, ne tulevat helposti tarpeeseen muutoinkin kuin herätystarkoituksissa. Kelloissa, niiden ulkonäössä ja muotoilussa on paljon eroja, joista löytyy varmasti jokaiseen makuuhuoneeseen sopiva. Kannattaa aina varmistaa, että kellot ovat helppolukuisia -- aamulla silmät ristissä herätessä ei kovin mielellään ala laskemaan viivojen määrää kellossa, jos numerotaulu esimerkiksi puuttuu kokonaan.

No comments:

Post a Comment